Friday, June 14, 2013

Jagnjeće ćufte

Jagnjeće ćufte



Sastojci:
8 hlepčića ili ili somuna,
1/4 šolje bulgura,
500 g mlevene jagnjetine od buta,
4 kašičice nane,
4 kašičice origana,
1 čen belog luka,
kora od jednog limuna,
maslinovo ulje za prženje,
1 glavica zelene salate,
1 crveni luk, iseckan na rebarca;
1,3 šolje humusa;
1,3 šolje jogurta,
1 kašičica mlevenog kima,
 4 paradajza,
1-2 limuna

PRIPREMA
Kuvajte bulgur (lomljena pšenica; sastojak tipičan za istočnjačke kuhinje; ima ga u prodavnicama zdrave hrane) 15 min, ocedite i pomešajte s mesom, nanom, origanom, belim lukom i korom limuna. Napravite male ćufte, odmorite ih 20 min i ispržite. Zagrejane lepinje napunite svežim povrćem, humusom umućenim s jogurtom i kimom i ćuftama.

0 comments:

Post a Comment