Friday, June 14, 2013

Posne ćufte od žitarica

Posne ćufte od žitarica



Sastojci:

Za pire:
1,5 kg krompira
1 glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike mešanog začinskog bilja
muskatni oraščić, so, biber
2 kašike biljnog margarina

Za sos:
6 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
kašika peršuna
pola kašike majčine dušice
pola kašike ruzmarina
kašika seckanih maslinki

Za ćufte:
200 g tunjevine
20 g pšeničnih klica
20 g kornflejksa
prezle

Priprema:

Krompir oljuštite i kuvajte 20 minuta. U međuvremenu izdinstajte luk na maslinovom ulju i začinite.

Krompir ocedite tako da ostane u njemu malo vode, izgnječite ga, pa pomešajte sa pripremljenim lukom i biljnim margarinom. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.

Za sos iseckajte sitno beli luk i ispasirajte ga sa uljem, začinskim biljem i maslinkama. Stavite u blender tunjevinu, pšenične klice natopljene u vodi, kornflejks i malo soli, pa izmiksujte.

Od mase formirati kuglice i valjajte ih u prezle. Ćufte propržite na tihoj vatri 15 minuta. Servirajte ih preko aromatičnog pirea, prelivene sosem.

0 comments:

Post a Comment