Posne ćufte od žitarica
Sastojci:
Za pire:
1,5 kg krompira
1 glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike mešanog začinskog bilja
muskatni oraščić, so, biber
2 kašike biljnog margarina
Za sos:
6 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
kašika peršuna
pola kašike majčine dušice
pola kašike ruzmarina
kašika seckanih maslinki
Za ćufte:
200 g tunjevine
20 g pšeničnih klica
20 g kornflejksa
prezle
Priprema:
Krompir oljuštite i kuvajte 20 minuta. U međuvremenu izdinstajte luk na maslinovom ulju i začinite.
Krompir ocedite tako da ostane u njemu malo vode, izgnječite ga, pa pomešajte sa pripremljenim lukom i biljnim margarinom. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.
Za sos iseckajte sitno beli luk i ispasirajte ga sa uljem, začinskim biljem i maslinkama. Stavite u blender tunjevinu, pšenične klice natopljene u vodi, kornflejks i malo soli, pa izmiksujte.
Od mase formirati kuglice i valjajte ih u prezle. Ćufte propržite na tihoj vatri 15 minuta. Servirajte ih preko aromatičnog pirea, prelivene sosem.
Search This Blog
Friday, June 14, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment