Friday, June 14, 2013

Riblje ćuftice

Riblje ćuftice



Za 4 osobe:
100 g pirinča,
veća glavica luka,
400 g spanaća,
600 g ribljih filea,
čen belog luka,
150 g brašna,
4 dl slatke pavlake,
maslac za prženje,
so i biber.

Pirinač kuvajte oko 20 minuta u slanoj vodi, ocedite i isperite hladnom vodom. Spanać grubo iseckajte. Ribljim filetima uklonite kožu i sitno ih iseckajte. Zagrejte maslac i na njemu na brzinu izdinstajte sitno sekani crni i beli luk i usitnjene riblje filee. Dodajte spanać, promešajte, pa malo po malo dodajte pola količine brašna. Sve prelijte slatkom pavlaku, promešajte, sačekajte da tečnost delimično ispari, posolite, pobiberite i energično promešajte da dobijete homogenu masu. Skinite sa ringle, sačekajte da se masa ohladi i dodajte kuvani pirinač. Formirajte 3-4 čuftice po osobi, uvaljajte ih u preostalo brašno i na brzinu propržite na preostalom maslacu. Služite uz sos po ukusu.

0 comments:

Post a Comment