Riblje ćuftice
Za 4 osobe:
100 g pirinča,
veća glavica luka,
400 g spanaća,
600 g ribljih filea,
čen belog luka,
150 g brašna,
4 dl slatke pavlake,
maslac za prženje,
so i biber.
Pirinač kuvajte oko 20 minuta u slanoj vodi, ocedite i isperite hladnom vodom. Spanać grubo iseckajte. Ribljim filetima uklonite kožu i sitno ih iseckajte. Zagrejte maslac i na njemu na brzinu izdinstajte sitno sekani crni i beli luk i usitnjene riblje filee. Dodajte spanać, promešajte, pa malo po malo dodajte pola količine brašna. Sve prelijte slatkom pavlaku, promešajte, sačekajte da tečnost delimično ispari, posolite, pobiberite i energično promešajte da dobijete homogenu masu. Skinite sa ringle, sačekajte da se masa ohladi i dodajte kuvani pirinač. Formirajte 3-4 čuftice po osobi, uvaljajte ih u preostalo brašno i na brzinu propržite na preostalom maslacu. Služite uz sos po ukusu.
Search This Blog
Friday, June 14, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment