Šakavci
Sastojci:
500 g mlevene junetine,
nekoliko čenova belog luka,
100–150 g pirinča,
kašika maslaca,
so, biber, voda,
500 ml kiselog mleka
PRIPREMA
Pomešajte meso, iseckan beli luk, probareni pirinač, maslac, so i biber, umesite i rukama oblikujte loptice prečnika oko četiri centimetra – šakavce. Naziv su dobili jer se prave šakama. Šakavce stavljajte u činiju, zalijte vrelom vodom i kuvajte. U kuvanim šakavcima treba da ostane nešto supe. Pre služenja ih prelijte kiselim mlekom.
Search This Blog
Friday, June 14, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment