Mesne ćufte
Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa,
manja glavica crnog luka,
2 kašike belog vina,
3 kašike soja-sosa,
pola kašičice šećera,
pola kašičice soli,
pola kašičice mlevene začinske paprike,
kašičica kukuruznog brašna,
2 kašičice mlevenog đumbira,
ulje za prženje
PRIPREMA
Mlevenu začinsku papriku pomešajte s ostalim začinima i mesom, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte iseckan luk i toliko brašna da se masa ne lepi za ruke i da postane kompaktna. Napravite loptice veličine oraha, pa kad se ulje jako zagreje, stavljajte ih da se sa svih strana proprže. Loptice treba da budu reš pečene spolja, a sočne i meke iznutra. Poslužite uz neki sos ili prilog od povrća.
Search This Blog
Friday, June 14, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment