Saturday, May 18, 2013

Begove ćufte

Begove ćufte



Sastojci:


  • 500 g mlevene junetine, 
  • 2 kašike mleka, 
  • 3 kašike ulja, 
  • 3 krompira, 
  • suvi biljni začin, 
  • 1 glavica luka, 
  • 2 jajeta, 
  • 2 kriške hleba, 
  • biber, so, 
  • 1 kesica instant pirea od krompira


PRIPREMA
Sredinu hleba potopite u vodi, dobro ocedite i dodajte mesu. U masu dodajte iseckan crni luk, suvi biljni začin, jaja, biber i so, pa sve dobro izmesite. Od mase oblikujte veće ćufte, pa ih stavite na podmazan pleh, prelijte uljem i pecite 20–25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Napravite instant pire po uputstvu i stavite oko ćufti, pa vratite u rernu da se kratko sve zapeče.

0 comments:

Post a Comment