POTREBNO JE:
- 500 g špageta,
- 500 g juneceg mlevenog mesa,
- 2 kašike svežeg peršuna,
- 60 g kobasice,
- 60 g parmezana,
- 3 kašike paradajz pirea,
- 1 jaje,
- 15 g maslaca,
- glavica crnog luka,
- 2 kašicice suvog bosiljka,
- kašicica suvog origana,
- 440 g pelata,
- 125 ml junece supe,
- 125 ml belog vina,
- kašicica šecera u prahu
PRIPREMA:
Pomešajte u ciniji govedinu, usitnjen peršun, kobasicu isecenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz pirea s umucenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u teflonskom tiganju 12 minuta. Istopite maslac u velikom tiganju, dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu kolicinu paradajz pirea, govedu supu, vino i šecer, prokuvajte i u to dodajte cufte. Uz povremeno mešanje krckajte oko pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u kljucaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte cufte.
0 comments:
Post a Comment