Wednesday, May 8, 2013

Špagete s ćuftama


POTREBNO JE:

  • 500 g špageta, 
  • 500 g juneceg mlevenog mesa, 
  • 2 kašike svežeg peršuna, 
  • 60 g kobasice, 
  • 60 g parmezana, 
  • 3 kašike paradajz pirea, 
  • 1 jaje, 
  • 15 g maslaca, 
  • glavica crnog luka, 
  • 2 kašicice suvog bosiljka, 
  • kašicica suvog origana, 
  • 440 g pelata, 
  • 125 ml junece supe, 
  • 125 ml belog vina, 
  • kašicica šecera u prahu


PRIPREMA:

Pomešajte u ciniji govedinu, usitnjen peršun, kobasicu isecenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz pirea s umucenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u teflonskom tiganju 12 minuta. Istopite maslac u velikom tiganju, dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu kolicinu paradajz pirea, govedu supu, vino i šecer, prokuvajte i u to dodajte cufte. Uz povremeno mešanje krckajte oko pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u kljucaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte cufte.

0 comments:

Post a Comment