Friday, May 17, 2013

Brze ćufte u sosu od vrganja

Brze ćufte u sosu od vrganja




Za ćufte:

  • 800 g mešanog mlevenog mesa,
  •  kesica začina za ćufte,
  •  ulje


Za sos:

  • kašika brašna, 
  • 2 kašike ulja, 
  • 70 g sušenih vrganja, 
  • 2 čena belog luka, 
  • bujon, 
  • so


PRIPREMA
Sušene vrganje natopite i ostavite da odstoje u toploj vodi. Začin za ćufte potopite u vodu po uputstvu na kesici, a kada masa odstoji koliko je potrebno, dodajte meso. Dobro sve izmešajte i ostavite još desetak minuta da odstoji. Rukom oblikujte ćufte i ispržite ih na ulju. Za sos propržite na ulju oceđene i iseckane vrganje, dodajte brašno, pa kratko mešajte. Nalijte vodom ili bujonom i kuvajte uz mešanje da se sos zgusne. Ćufte spustite u vruć sos i poslužite s krompir pireom.

0 comments:

Post a Comment