Za ćufte:
- 800 g mešanog mlevenog mesa,
- kesica začina za ćufte,
- ulje
Za sos:
- kašika brašna,
- 2 kašike ulja,
- 70 g sušenih vrganja,
- 2 čena belog luka,
- bujon,
- so
PRIPREMA
Sušene vrganje natopite i ostavite da odstoje u toploj vodi. Začin za ćufte potopite u vodu po uputstvu na kesici, a kada masa odstoji koliko je potrebno, dodajte meso. Dobro sve izmešajte i ostavite još desetak minuta da odstoji. Rukom oblikujte ćufte i ispržite ih na ulju. Za sos propržite na ulju oceđene i iseckane vrganje, dodajte brašno, pa kratko mešajte. Nalijte vodom ili bujonom i kuvajte uz mešanje da se sos zgusne. Ćufte spustite u vruć sos i poslužite s krompir pireom.
0 comments:
Post a Comment