Potrebno:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa,
- 2 jajeta,
- 1 prašak za pecivo,
- 7 kašika brašna,
- 7 kašika ulja,
- 2 glavice luka,
- 2 čena belog luka,
- kašika peršunovog lista,
- 1 šargarepa,
- suvi biljni začin, so, biber,
- 2 kašike prezli,
- ulje za prženje
Za sos:
- 2 kašike brašna,
- 0,5 l vode,
- 1 kocka za supu,
- 0,5 l kiselog mleka,
- 4 čena belog luka,
- kašika seckanog peršuna,
- suvi biljni začin
Priprema
U mleveno meso dodajte jaja, brašno pomešano s praškom za pecivo, ulje i sitno iseckan crni i beli luk. U smesu narendajte šargarepu, pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite. Postepeno dodajte i prezle, pa sve umesite da dobijete kompaktnu masu od koje možete da pravite loptice. Gotove ćufte propržite na malo ulja samo da dobiju boju i slažite ih u šerpu. Na istom ulju propržite brašno, pa nalijte vodu, dodajte kocku za supu, kiselo mleko i usitnjen beli luk. Kad sos provri, prelijte ćufte i stavite da se krčkaju na tihoj vatri pola sata. Pred kraj dodajte iseckan peršun i začinite po ukusu.
0 comments:
Post a Comment