Wednesday, May 15, 2013

Ćufte u sosu od kiselog mleka

Ćufte u sosu od kiselog mleka



Potrebno:
Za ćufte:

  • 500 g mlevenog mesa, 
  • 2 jajeta, 
  • 1 prašak za pecivo, 
  • 7 kašika brašna, 
  • 7 kašika ulja, 
  • 2 glavice luka, 
  • 2 čena belog luka, 
  • kašika peršunovog lista, 
  • 1 šargarepa, 
  • suvi biljni začin, so, biber, 
  • 2 kašike prezli, 
  • ulje za prženje



Za sos:

  • 2 kašike brašna, 
  • 0,5 l vode, 
  • 1 kocka za supu, 
  • 0,5 l kiselog mleka, 
  • 4 čena belog luka, 
  • kašika seckanog peršuna, 
  • suvi biljni začin


Priprema
U mleveno meso dodajte jaja, brašno pomešano s praškom za pecivo, ulje i sitno iseckan crni i beli luk. U smesu narendajte šargarepu, pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite. Postepeno dodajte i prezle, pa sve umesite da dobijete kompaktnu masu od koje možete da pravite loptice. Gotove ćufte propržite na malo ulja samo da dobiju boju i slažite ih u šerpu. Na istom ulju propržite brašno, pa nalijte vodu, dodajte kocku za supu, kiselo mleko i usitnjen beli luk. Kad sos provri, prelijte ćufte i stavite da se krčkaju na tihoj vatri pola sata. Pred kraj dodajte iseckan peršun i začinite po ukusu.

0 comments:

Post a Comment