Wednesday, May 8, 2013

Punjene ćuftice u sosu od sira

Za ćuftice:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g praške šunke
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • 1 šargarepa
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 kajzerice
  • 1 glavica crnog luka
  • mešavina začina
  • biber
  • 12 manjih šampinjona
  • 1,5 dl belog vina
  • 1,5 dl juneće supe
  • Za sos od sira:
  • 4 trougla topljenog sira
  • 100 g majoneza
  • 1 dl kisele pavlake
  • 4 kašike mleka
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • mešavina začina
  • biber

Prašku šunku isći na kockice, šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, a peršun i vrni luk iseckati što sitnije. Kajzerice preliti vodom, ocediti od suvišne tečnosti i ručno imrviti. U odgovarajućoj posudu sjediniti mleveno meso, prašku šunku, parmezan, jaje, šargarepu, peršun, melvenu papriku i izmrvljene kajzerice. Dodati mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati. Od pripremljene mase oblikovati kuglice, u sredinu svake staviti po jednu šampinjonku i obaviti je mesom. Punjene ćuftice poslagati u tepsiju za mafine, preliti mešavinom juneće supe i belog vina, pokriti folijom, i peći u zagrejanoj rerni na 200C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem kako bi porumenele. Za sos od sira sve sastojke staviti u blender i izmiksati, pa pečene ćuftice preliti sosom.

0 comments:

Post a Comment