- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g praške šunke
- 40 g parmezana
- 1 jaje
- 1 šargarepa
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kajzerice
- 1 glavica crnog luka
- mešavina začina
- biber
- 12 manjih šampinjona
- 1,5 dl belog vina
- 1,5 dl juneće supe
- Za sos od sira:
- 4 trougla topljenog sira
- 100 g majoneza
- 1 dl kisele pavlake
- 4 kašike mleka
- 2 kašike vorčester sosa
- 1 kašičica senfa
- mešavina začina
- biber
Prašku šunku isći na kockice, šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, a peršun i vrni luk iseckati što sitnije. Kajzerice preliti vodom, ocediti od suvišne tečnosti i ručno imrviti. U odgovarajućoj posudu sjediniti mleveno meso, prašku šunku, parmezan, jaje, šargarepu, peršun, melvenu papriku i izmrvljene kajzerice. Dodati mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati. Od pripremljene mase oblikovati kuglice, u sredinu svake staviti po jednu šampinjonku i obaviti je mesom. Punjene ćuftice poslagati u tepsiju za mafine, preliti mešavinom juneće supe i belog vina, pokriti folijom, i peći u zagrejanoj rerni na 200C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem kako bi porumenele. Za sos od sira sve sastojke staviti u blender i izmiksati, pa pečene ćuftice preliti sosom.
0 comments:
Post a Comment