Potrebno:
- 500gr fileta od oslića,
- 250gr kuvanog pirinča,
- 1 limun,
- so, biber,
- 2 žumanceta,
- 1 jaje,
- 80gr brašna,
- 100gr šargarepe,
- 300gr barenog krompira,
- peršun, mirodija,
- 1 glavica crnog luka,
- prezle,
- 3 supene kašike ulja,
- glavica zelene salate
Priprema:
Filete morske ribe skuvati u slanoj vodi sa šargarepom, crnim lukom i začinima. Ribu i povrće ocediti, pa izgnječiti viljuškom. Dodati kuvan pirinač, 2 žumanceta, so i biber. Dobro izmešati da se dobije kompaktna masa. Ćufte oblikovati rukama umočenim u brašno. Svaku ćuftu uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle. Peći ih na ulju dok ne porumene. Obariti mladi krompir. Služiti uz baren krompir, salatu i limun.
0 comments:
Post a Comment