Thursday, May 9, 2013

Riblje ćufte

Riblje ćufte
Riblje ćufte

Potrebno:

  • 500gr fileta od oslića, 
  • 250gr kuvanog pirinča, 
  • 1 limun, 
  • so, biber, 
  • 2 žumanceta, 
  • 1 jaje, 
  • 80gr brašna, 
  • 100gr šargarepe, 
  • 300gr barenog krompira, 
  • peršun, mirodija, 
  • 1 glavica crnog luka, 
  • prezle, 
  • 3 supene kašike ulja, 
  • glavica zelene salate


Priprema:
Filete morske ribe skuvati u slanoj vodi sa šargarepom, crnim lukom i začinima. Ribu i povrće ocediti, pa izgnječiti viljuškom. Dodati kuvan pirinač, 2 žumanceta, so i biber. Dobro izmešati da se dobije kompaktna masa. Ćufte oblikovati rukama umočenim u brašno. Svaku ćuftu uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle. Peći ih na ulju dok ne porumene. Obariti mladi krompir. Služiti uz baren krompir, salatu i limun.

0 comments:

Post a Comment